TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET

GRATIS FRAGT OVER 499 KR

Log ind

Black Week – Op til 50% på køkken og madlavning

Inspiration/Guides/Alt om dit stegetermometer

Alt om dit stegetermometer

tirsdag den 5. marts 2024
Del artiklen

Stegetermometer er smarte værktøjer som hjælper dig med at altid få kødet præcis som du vil have det. Det øger også sikkerheden ved madlavning da du kan lægge dig præcis over grænsen for hvornår kødet er tilrækkeligt tilberedt i stedet for at behøve varme det unødvendigt meget for at det skal være sikkert at spise. Når du har et stegetermometer slipper du også for at gøre det forbudte, dvs. at skære i kødet for at bedømme om det er færdigt eller ej. Der findes køkkentermometer som er flotte og der findes de som har smarte funktioner. I dette blogindlæg kan du lære mere om de forskellige typer af madlavningstermometer.

Termometerpind

Den klassiske type af køkkentermometer som består af en pind og en analog temperaturviser. Du stikker den direkte i kødet og lader termometeret sidde under hele madlavningen. For at se temperaturen må du selv holde øje ved at kigge ind i ovnen.

Hurtigt læsende digitaltermometer

Denne type af termometer lader du ikke sidde i kødet under hele madlavningstiden, men bruger det først hen imod slutningen hvor du stikker det i kødet i nogle sekunder for at du får svar på hvilken temperatur kødet har nået.

Digitaltermometer med ledning

Denne type madlavningstermometer stikker du i kødet inden du stiller det ind i ovnen. På termometerets håndsæt indstiller du hvilken temperatur du ønsker dit kød skal have. Måledelen af termometeret lader du sidde i under hele madlavningstiden. Når temperaturen rammer det du indstillede i starten, så bipper termometeret og du kan tage kødet ud som nu har opnået præcis den temperatur du ønskede. Et digital kødtermometer har ofte en indbygget timerfunktion så du også kan bruge termometeret til at holde styr på tiden.

Trådløse digitaltermometer

Funktionen i et trådløst digitaltermometer er den samme som i den med ledning, men fordelen er at du ikke behøver at vente på at kødet bliver tilberedt. Det er en stor fordel hvis du griller udenfor og forbereder resten af måltidet indenfor.

Frituretermometer

Et frituretermometer bruges til at måle varmen på væsker. Du sænker det ned i væsken og laden den blive der. På den måde kan du holde styr på temperaturen når du friterer, laver sylt eller slik.

Hvordan bruger man et stegetermometer?

Stik termometeret ordentligt ind i kødet. Hele målesensoren skal være i kødet. Den plejer at være omkring 2-5 cm på de fleste termometre. Sørg for at termometeret ikke ligger imod et ben, da ben leder varme bedre end kød som skaber misvisende resultater. Når du har fjernet kødet fra varmekilden, vil temperaturen stige yderligere nogle grader i takt med at varmen spreder sig inde i kødet. Ønsker du at dit kød skal nå en temperatur på 70 grader bør du derfor tage det ud når den er på ca 68 grader. Rengør dit termometer nøje når du har brugt det og er færdig med det.

Hvis kødet du måler er meget ujævnt kan det være svært at afgøre om den er færdig blot ved måling, men det kan være klogt at lave en ekstra måling lige efter

Kalibrere termometeret

En gang imellem kan der være grund til at kalibrere dit stegetermometer da den med tiden kan begynde at afvige noget fra helt korrekte værdier. Her kan du læse en guide til hvordan du kalibrerer dit køkkentermometer.

-

KitchenTime - en del af Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige