TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET

GRATIS FRAGT OVER 499 KR

Log ind

Pre-Black Week – Op til 50% på køkken og madlavning

Inspiration/Guides/Knivskole – Hvilke knive skal jeg vælge?

Knivskole – Hvilke knive skal jeg vælge?

tirsdag den 5. marts 2024
Del artiklen

En god kokkekniv er grundlaget i køkkenet. Hvis du blot skal købe én kniv så skal du først og fremmest satse på en god kokkekniv. Derefter kan du tilføje nogle udvalgte modeller. Med fem knive har du det du behøver til alle tilfælde i køkkenet:

1. Kokkekniven 

Kokkekniven har et knivblad fra 18 op til 30 centimeter. Bladet skal også være højt nok så du ikke slår knoerne i bordet når du hakker. Hvilken størrelse du skal vælge afhænger af hvor store hænder du har, hvilken type råvarer du oftest laver mad med og hvilke andre knive du supplerer med.

2. Allroundkniven

Allroundkniven er et godt supplement til kokkekniven. Allroundkniven har et smallere knivblad med en længde på ca. 10-17 centimeter og passer godt når du skal håndtere mindre råvarer hvor kokkekniven bliver for besværlig.

3. Skrællekniven 

Skrællekniven er en lille skarp kniv som du bruger til de mindste råvarer, foreksempel til at skrælle hvidløg, strimle grøntsager eller høvle parmesan med.

4. Brødkniven

Brødkniven har et langt takket blad og bruges ikke bare til brød. Den er også brugbar til eksempelvis hvidkål, græskar og vandmelon.

5. Filetkniven

En filetkniv har et smalt og fleksibelt blad og bruges til at skære tynde skiver med til eksempelvis en carpaccio, fjerne ben fra fisk og fjerne fedt fra kød.

Udover de fem basis-knive findes der en række special-knive. Det er bare interessen og knivstativet som sætter grænser! Her er nogle af vores favoritter blandt special-knivene:  

Trancherkniv. Hvis du en gang har skåret en steg ud i skiver eller en stor fugl med det rette værktøj så vil du ikke gå tilbage til kokkekniven. Desuden ser det jo flot ud på bordet med en trancherkniv, helst med tilhørende gaffel.

Laksekniv. Laksekniven har et langt, tyndt og bredt blad. Skiverne på laksen bliver næsten aldrig lige så flotte uden en laksekniv.

Tournierkniv. En lille skarp skrællekniv med et bøjet blad som bruges til at forme og dekorere kartofler og andre grøntsager med. Den bøjede form gør at den er meget smidig når du skal skære grøntsager, foreksempel skære roden fra en tomat eller jordbær.

Tomatkniv. Tomatkniven er takket for at let komme igennem skrællen på tomaten. Men brugsområdet er meget større end det. brug den til pølser, citrusfrugter og ikke mindst som en mindre brødkniv til portions-brød. 

-

KitchenTime - en del af Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige