TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET
GRATIS FRAGT OVER 499 KR
Svampesæsonen er i fuld gang, og vi har alt til svampeplukkeren! Du skal selvfølgelig have en kurv til at bære dine svampe, en dejlig termokande med varm kaffe eller te, en børste til at vaske dine svampe og en rigtig god svampekniv til at få et godt snit! I højsæsonen i september-oktober kan du finde alt fra tragtkantareller, kantareller, Karl Johan, fåreporesvamp og smørsvampe for blot at nævne nogle få svampe. Kom ud i skoven og nyd den friske brise!
Forlæng levetiden på dine plukkede svampe ved at tørre dem! Du kan enten vælge at tørre dem i din ovn på en bageplade eller bruge en tørreovn, også kendt som en svampetørrer. Når du bruger en svampetørrer, kan du nemt og effektivt tørre dine plukkede svampe på forskellige niveauer på samme tid. Ud over at være et råmateriale, der indeholder vitaminer og andre næringsstoffer, tilfører tørrede svampe en lækker umami til din madlavning. Tip: Opbevar svampe i glaskrukker med vakuumforseglede todelte låg, og du ved, at svampe kan holde sig op til 1 år i et tørt spisekammer.
Tilsæt hele tørrede svampe som smagsgiver til forskellige saucer, pasta, risottoer og tærter.
Du kan også smuldre de tørrede svampe over supper, saucer, gryderetter og wokretter.
De tørrede svampe kan også lægges i blød i ca. 15 minutter eller koges i et par minutter, hvorefter du kan gøre hvad du vil med svampene.
Endelig kan du stege de tørrede svampe direkte med smør og/eller olivenolie og blande dem i en dejlig gryderet eller med friske grøntsager i en pasta.