TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET
GRATIS FRAGT OVER 499 KR
Svampetørreren har smarte etageplaner som gør at du slipper for at have pladskrævende avispapir i hele køkkenet. Svampetørreren findes i forskellige størrelser og prisklasser, så sørg for at investere i en som passer til din høstmængde og tegnebog. Svampetørreren er også en perfekt gave til en som kan lide naturlig mad og konservering.
Er du interreseret af raw food er tørrere et vigtigt køkkenapparat som gør ”tilberedning” af råvarer muligt uden at spilde den næring som normal opvarmning gør (da bør tørringen ske på max 48°C). Langsom tørret mad gør en organisk kost mulig, som er fuld af nyttige enzymer og næring som kroppen har mulighed for at drage fordel af. Når du tørrer råvarer er det vigtigt at indstille den rigtige temperatur ved de rigtige råvare- du finder en tabel herunder med de anbefalte temperaturer og tørretider for frugt og grønsager.
Frugt: Æble
Tilberedning: Skær kerner ud & skær i ringe eller både
Temperatur: ca 57°C
Tid: 7-15 timer
Frugt: Abrikoser
Tilberedning: Halver, fjern kernen og tør med skindet nedad
Temperatur: ca 57°C
Tid: 20-28 timer
Frugt: Ananas
Tilberedning: Skræl og fjern de hårde dele i midten. Skær i både eller skiver
Temperatur: ca 57°C
Tid: 10-18 timer
Frugt: Banan
Tilberedning: Skræl og skær i skiver
Temperatur: ca 57°C
Tid: 6-10 timer
Frugt: Bær
Tilberedning: Lad dem være hele
Temperatur: ca 57°C
Tid: 10-15 timer
Frugt: Figen
Tilberedning: Skær i fjerdedele og tør med skallen nedad
Temperatur: ca 57°C
Tid: 22-30 timer
Frugt: Jordbær
Tilberedning: Nip og skær dem i halve eller fjerdedele
Temperatur: ca 57°C
Tid: 7-15 timer
Frugt: Vindruer
Tilberedning: Halver eller lad være hele, tør med skrællen nedad. Tørretiden halveres hvis druerne skrælles.
Temperatur: ca 57°C
Tid: 22-30 timer
Frugt: Fersken
Tilberedning: Halver, fjern kernen og skær i ønsket størrelse
Temperatur: ca 57°C
Tid: 8-16 timer
Frugt: Blommer
Tilberedning: Halver, fjern kernen og tryk den afrundet del flad for effektiv tørring
Temperatur: ca 57°C
Tid: 8-16 timer
Frugt: Rabarber
Tilberedning: Skær i mindre stykker, ca. 1-2 cm tykke
Temperatur: ca 57°C
Tid: 6-10 timer
Grøntsag: Aubergine
Tilberedning: Skær i skiver
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer
Grøntsag: Bønner (Voksbønner/grønne bønner)
Tilberedning: Skær enderne af, skær et snit eller halver dem og tør dem af
Temperatur: ca 52°C
Tid: 8-12 timer
Grøntsag: Broccoli
Tilberedning: Skær stilkene af stammen og del den i fjerdedele. Kronerne kan tørres hele
Temperatur: ca 52°C
Tid: 10-14 timer
Grøntsag: Agurk
Tilberedning: Skær i smalle skiver
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer
Grøntsag: Kål
Tilberedning: Skær stilken/den ydre skræl fra, og skær i strimler eller del i passende store blade
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timer
Grøntsag: Løg
Tilberedning: Skær af rødderne, toppen og skrællen. Skær i både eller skiver
Temperatur: ca 63°C
Tid: 4-8 timer
Grøntsag: Majs
Tilberedning: Damp indtil at du nemt kan majskernerne fra, spred dem ud på en bakke. Rør/ryst under tørring.
Temperatur: ca 52°C
Tid: 6-10 timer
Grøntsag: Gulerødder
Tilberedning: Skær enderne fra, skrælle hvis nødvendigt. Skær i skiver eller i julienne eller tern
Temperatur: ca 52°C
Tid: 6-10 timer
Grøntsag: Græskar
Tilberedning: Skær i firkanter, fjern kærnerne. Bag i ovnen eller kog kødet til det kan løsnes fra skallen, mix i en mixer og spred det ud på bagepapir.
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timer
Grönsak: Stjälkselleri
Beredning: Skär loss från stjälken, strimla i smala skivor
Temperatur: ca 52°C
Tid: 3-10 timmar
Grönsak: Svamp
Beredning: Borsta bort jord och smuts, dela i lagom stora bitar. Sprid ut så att svamparna inte nuddar varandra på torkbrickan
Temperatur: ca 52°C
Tid: 3-7 timmar
Grönsak: Zucchini
Beredning: Skiva
Temperatur: ca 52°C
Tid: 7-11 timmar
Grøntsag: Ærter
Tilberedning: Pil ærterne, damp, skyl med koldt vand og tør dem af med papir
Temperatur: ca 52°C
Tid: 4-8 timer