TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET

GRATIS FRAGT OVER 499 KR

Log ind

Black Week – Op til 50% på køkken og madlavning

Inspiration/Guides/Tør mere med frugt- & svampetørrer

Tør mere med frugt- & svampetørrer

På denne tid af året er skoven fuld af spiselige sager. Det er med andre ord tid til at høste, tørre og fylde skabet med massere af gode sager inden vinteren kommer. At tørre svampe og frugt kræver dog en hel del plads, og bor man ikke i et slot bliver det hurtigt trangt imellem de udspredte aviser. Et godt køkkeudstyr til høstetiden er derfor frugt- og svampetørreren. Med denne kan du nemt tørre alt fra svampe til æbler eller tomater på den rette temperatur.
tirsdag den 13. februar 2024
Del artiklen

Svampetørreren har smarte etageplaner som gør at du slipper for at have pladskrævende avispapir i hele køkkenet. Svampetørreren findes i forskellige størrelser og prisklasser, så sørg for at investere i en som passer til din høstmængde og tegnebog. Svampetørreren er også en perfekt gave til en som kan lide naturlig mad og konservering.

Er du interreseret af raw food er tørrere et vigtigt køkkenapparat som gør ”tilberedning” af råvarer muligt uden at spilde den næring som normal opvarmning gør (da bør tørringen ske på max 48°C). Langsom tørret mad gør en organisk kost mulig, som er fuld af nyttige enzymer og næring som kroppen har mulighed for at drage fordel af. Når du tørrer råvarer er det vigtigt at indstille den rigtige temperatur ved de rigtige råvare- du finder en tabel herunder med de anbefalte temperaturer og tørretider for frugt og grønsager. 

TØRRETABEL TIL FRUGT

Frugt: Æble

Tilberedning: Skær kerner ud & skær i ringe eller både

Temperatur: ca 57°C

Tid: 7-15 timer

Frugt: Abrikoser

Tilberedning: Halver, fjern kernen og tør med skindet nedad

Temperatur: ca 57°C

Tid: 20-28 timer

Frugt: Ananas

Tilberedning: Skræl og fjern de hårde dele i midten. Skær i både eller skiver

Temperatur: ca 57°C

Tid: 10-18 timer

Frugt: Banan

Tilberedning: Skræl og skær i skiver

Temperatur: ca 57°C

Tid: 6-10 timer

Frugt: Bær

Tilberedning: Lad dem være hele

Temperatur: ca 57°C

Tid: 10-15 timer

Frugt: Figen

Tilberedning: Skær i fjerdedele og tør med skallen nedad

Temperatur: ca 57°C

Tid: 22-30 timer

Frugt: Jordbær

Tilberedning: Nip og skær dem i halve eller fjerdedele

Temperatur: ca 57°C

Tid: 7-15 timer

Frugt: Vindruer

Tilberedning: Halver eller lad være hele, tør med skrællen nedad. Tørretiden halveres hvis druerne skrælles.

Temperatur: ca 57°C

Tid: 22-30 timer

Frugt: Fersken

Tilberedning: Halver, fjern kernen og skær i ønsket størrelse

Temperatur: ca 57°C

Tid: 8-16 timer

Frugt: Blommer

Tilberedning: Halver, fjern kernen og tryk den afrundet del flad for effektiv tørring

Temperatur: ca 57°C

Tid: 8-16 timer

Frugt: Rabarber

Tilberedning: Skær i mindre stykker, ca. 1-2 cm tykke

Temperatur: ca 57°C

Tid: 6-10 timer

TØRRETABEL TIL GRØNTSAGER

Grøntsag: Aubergine

Tilberedning: Skær i skiver

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

Grøntsag: Bønner (Voksbønner/grønne bønner)

Tilberedning: Skær enderne af, skær et snit eller halver dem og tør dem af

Temperatur: ca 52°C

Tid: 8-12 timer

Grøntsag: Broccoli

Tilberedning: Skær stilkene af stammen og del den i fjerdedele. Kronerne kan tørres hele

Temperatur: ca 52°C

Tid: 10-14 timer

Grøntsag: Agurk

Tilberedning: Skær i smalle skiver

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

Grøntsag: Kål

Tilberedning: Skær stilken/den ydre skræl fra, og skær i strimler eller del i passende store blade

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timer

Grøntsag: Løg

Tilberedning: Skær af rødderne, toppen og skrællen. Skær i både eller skiver

Temperatur: ca 63°C

Tid: 4-8 timer

Grøntsag: Majs

Tilberedning: Damp indtil at du nemt kan majskernerne fra, spred dem ud på en bakke. Rør/ryst under tørring.

Temperatur: ca 52°C

Tid: 6-10 timer

Grøntsag: Gulerødder

Tilberedning: Skær enderne fra, skrælle hvis nødvendigt. Skær i skiver eller i julienne eller tern

Temperatur: ca 52°C

Tid: 6-10 timer

Grøntsag: Græskar

Tilberedning: Skær i firkanter, fjern kærnerne. Bag i ovnen eller kog kødet til det kan løsnes fra skallen, mix i en mixer og spred det ud på bagepapir.

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timer

Grönsak: Stjälkselleri

Beredning: Skär loss från stjälken, strimla i smala skivor

Temperatur: ca 52°C

Tid: 3-10 timmar

Grönsak: Svamp

Beredning: Borsta bort jord och smuts, dela i lagom stora bitar. Sprid ut så att svamparna inte nuddar varandra på torkbrickan

Temperatur: ca 52°C

Tid: 3-7 timmar

Grönsak: Zucchini

Beredning: Skiva

Temperatur: ca 52°C

Tid: 7-11 timmar

Grøntsag: Ærter

Tilberedning: Pil ærterne, damp, skyl med koldt vand og tør dem af med papir

Temperatur: ca 52°C

Tid: 4-8 timer

-

  • Svampetørrere
KitchenTime - en del af Nordic Nest AB (org. Nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige