TRYGGE KØB - 60 DAGE FORTRYDELSESRET
GRATIS FRAGT OVER 499 KR
Med en klassisk Støbejernspande kan du stege på høj varme i længere tid og panden kan bruges på alle typer af komfurer. En støbejernspande tager lidt længere tid at varme op, men har fordelen ved at den holder en høj varme selv efter maden er færdiglavet. En stegepande i støbejern er meget holdbar, men du bør være forsigtig når du rengør din pande, for ikke at ødelægge dens naturlige egenskaber, det er nok at rengøre den i varmt vand og med en opvaskebørste.
Med en stegepande i rustfri stål med en aluminiumkerne får du en hurtig og jævn varmefordeling som gør det muligt at stege dine fødevarer på kort tid. I en rustfri stegepande er det vigtigt at bruge madfedt, da maden ellers kan brænde fast. En rustfri stegepande er relativ nem at rengøre og er et holdbart alternativ.
Et tredje alternativ er en stegepande med belægning, en såkaldt stegepande i non stick eller non-stick pande. Denne type af stegepande er nem at håndtere, da belægningen gør at maden sjældent brænder fast. Man skal dog være forsigtig med temperaturen med denne type af pande, da belægningen kan skades hvis panden bliver for varm. Belagt stegepande har for- og bagdele. Belægningen giver fra starten enorm gode stegeegenskaber. Samtidigt er belægningen, uanset hvor hård eller tyk den er, følsom overfor slitage. Hvis maden brænder på i en belagt stegepande, taber den meget af sin non stick-egenskab, da partikler fra den brænde mad sætter sig fast i belægningen. En stegepande med belægning er også enkel at rengøre og varmes hurtig op på komfuret.
Her finder du desuden en keramisk stegepande eller stegepande med keramisk belægning. Den største fordel med en stegepande som er keramisk, er at den er utrolig slidtålende. Den er endda nem at rengøre og du kan bruge mindre madfedt ved madlavning end i en rustfri stegepande.
Der findes også stegepander i kulstof som bliver mere og mere populære og fungerer på alle komfurer, inklusiv induktion. Ligesom med støbejernspander bør kulstofspander blive ordentligt indstegte. Kulstofspanden giver en meget fin stegeoverflade og tåler endda høje temperaturer.
En normal klassisk stegepande burde findes i alle køkken, men der findes også stegepander til mere specifikke brugsområder og madlavningsmetoder. Udover normale stegepander som i forskellige materialer, kan et godt komplement være en sauterpande. Traktørpanden ligner en kombination af en kasserolle og en klassisk stegepande og kan derfor bruges til både stegning og kogning, ofte leveres traktørpanden med et tilhørende låg. Hvis du ønsker at påføre stegningen en rigtig grillfølelse med flotte grillstriber, kan en grillpande være et udmærket valg. Oftest er grillpander lavet i støbejern for at du skal kunne stege på høje temperaturer. Kan du lide at lave risretter og wokretter er en wokpande med generøse kanter et godt valg for at nemt kunne vende maden i panden. Elsker du at lave pandekager har vi mange gode pandekagepander med lave kanter som du nemt vender pandekagerne i. Der findes også specielle stegepander til dig som kan lide internationale retter så som paella. Med en paellapande kan du lave rigtig paella. De fleste af vores paellapander kan stilles over åben ild.